Liveien 8 sett fra oppsiden mot sjøen

PDS Protek Arkitektavdelingen | Liveien 8, Harstad

Liveien i Harstad var et av de første prosjektene jeg hadde i PDS Protek, det ble startet rett før jul i 2014. Det var en utfordrende tomt med god utsikt og det var behov for å holde seg innenfor reguleringsbestemmelsene. Boligene skulle bygges for salg så det var viktig å treffe bredt med løsningene. Utfordringene ble løst i samarbeid med JAHus AS og med gode innspill fra vår sivilarkitekt på utnyttelse av tomten. Resultatet ble en funksjonell tomannsbolig tilpasset de lokale forholdene.

Det var fokus på å holde byggeprosessen enkel og gjennomførbar, og samtidig få på plass de gode løsningene og utnytte utsikten på tomten. Dette er et typisk prosjekt som viser det er mange veier til et godt resultat, her prøvde vi noen løsninger før vi falt på denne. Med møneretningen lik omliggende bebyggelse og et utbygg for å få med panoramautsikten. Sokkeletasje var en selvfølge på denne tomten og det bidro til å øke utnyttelsen betraktelig.

Valg av interiørmessige løsninger er gjort av utbygger for å fange opp de lokale trendene, mens PDS Protek har prosjektert det arkitektoniske, de byggetekniske løsningene og stått for søknadsprosessen. Dette har på mange måter vært et spennende prosjekt som har lagt en del grunnsteiner for hvordan vi jobber med denne typen bygg.

Jeg trives godt med å tegne denne typen hus, klassiske bygg uten altfor mye staffasje.  Her kunne jeg ha lesset på med arkitektoniske virkemidler, men valgte til slutt at det enkle er ofte det beste. Stramme linjer og enkel detaljering på et klassisk hus, det er valgt store vinduer for å slippe lys og utsikt inn, og rommet ut på terrassen. Med alle hovedfunksjonene i hovedetasjen og ekstra soverom, kjellerstue, romslig bad og nødvendig bod plass i sokkeletasjen. Dette gir mulighet til å utfolde seg i alle livets faser.

John Ola Mytting

Del gjerne!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn